Kód oboru: | 29-54-H/01 Cukrář |
Název ŠVP: | Cukrář pro výrobu |
Dosažené vzdělání: | Střední vzdělání s výučním listem |
Zakončení studia: | Závěrečnou zkouškou |
Forma studia: | Denní studium |
Délka studia: | 3 roky |
Počet přijímaných žáků: | 24 |
Přijímací řízení: | dle stanovených kriterií školy |
Předpokládané vědomosti a dovednosti
Všeobecné vzdělání vám přinese:
- rozšíření a prohloubení všeobecných znalostí
- získání vědomostí potřebných pro další stupeň vzdělávání - navazující studium pro absolventy 3letých učebních oborů
Odborné vzdělávání vás naučí:
- základům profesních návyků a chování
- odborné terminologii
- technologickým postupům, hygienickým předpisům a normám při výrobě
- navrhnout estetické ztvárnění cukrářských výrobků
- manuální zručnosti při ručním způsobu výroby
- obsluhovat stroje a strojní zařízení v cukrářském provozu
- řešit samostatně běžné problémy a závady při technologickém procesu
- připravit a nabídnout výrobky pro prodej, komunikovat se zákazníkem
- znát složení a vlastnosti surovin používaných v cukrářství, způsob jejich správného skladování za účelem zachování jejich kvality a biologické hodnoty s využitím v praxi
- tradičním technologickým postupům, výrobní technologické kázni
- přípravě jednoduchých restauračních moučníků
- moderním trendům v cukrářské technologii
- reagovat na poptávku cukrářských výrobků pro zvláštní příležitosti
- zásadám efektivní práce s počítačem
- orientovat se na trhu práce a aktivně rozhodovat o svém pracovním uplatnění
Možnosti uplatnění
Absolvent se uplatní v různých typech podnikatelských subjektů zaměřených na cukrářskou výrobu – menších a středně velkých cukrárnách a střediscích hotelových cukráren.
Po zapracování se může stát soukromým podnikatelem v potravinářských službách zaměřených na cukrářskou výrobu.
Zaujal tě tento obor?
Tak se přijď podívat na některý z našich dnů otevřených dveří. Nebo se rovnou podívej, jak u nás probíhá přijímací řízení.