Jako každý rok, tak i tento letošní se 15. března 2019 do Kroměříže sjeli mladí tuzemští a zahraniční gastronomové za účelem konání mezinárodní soutěže „Gastro Kroměříž 2019“. Zúčastnili se soutěžící ze slovenské Nitry a Piešťan, z italského Bardolina a z polské Wodzislawy.
Školu SŠPHZ UH reprezentovali:
Cukrář
Výjimečný úspěch slavila Natálie Boorová, žákyně 1. ročníku s CUPCAKES na téma „Svět kolem nás – John Lennon“ vyrobila Šarišský CUPCAKES s čokoládovou mascarponovou mousse.
Získala zlaté ocenění a celkově 1. místo se zlatou medailí a zlatým pohárem.
Kuchař
Kateřina Hubáčková, žákyně 3. ročníku soutěžila s pokrmem: „Kuřecí váleček s pažitkou a parmazánem, špenátová raviola s ricottou a kuřecími kousky na šafránu, kukuřičné pyré, quinoa, demi - glace, prach z červené řepy.
Získala stříbrné ocenění a 8. místo z 27 soutěžících.
Barista
Za školu v přípravě kávy soutěžil žák 2. ročníku Marek Mráz. Za profesionální techniku práce a komunikaci s hostem obsadil 9. místo z 24 soutěžících.
Poděkování za skvělou reprezentaci školy a gratulace patří Natálii, Kateřině a Markovi a rovněž vyučujícím, které soutěžící připravily – paní Ing. Věře Matuškové, Bc. Martině Stehlíkové a Mgr. Miroslavě Maluškové.