Praktické závěrečné zkoušky

V prvním a druhém červnovém týdnu probíhaly na naší škole praktické závěrečné zkoušky. Celkem je absolvovalo 61 žáků oborů kuchař, kuchař-číšník pro pohostinství, číšník-barman/servírka-barmanka a cukrář pro výrobu.

Praktické závěrečné zkoušky
Praktické závěrečné zkoušky

Vzhledem k dlouhému trvání distanční výuky měli žáci oproti dřívějším letům ztíženou přípravu a hodiny přímé výuky jim chyběly. Kdykoliv to však vládní opatření dovolila, navštěvovali ve škole individuální konzultace. I díky tomu se dokázali se zkouškami úspěšně popasovat. Číšníci museli zvládnout přípravu tabule a praktickou dovednost – flambování, dranžírování, přípravu pokrmu před hostem, servis bílého, červeného a šumivého vína. Žáci oboru kuchař-číšník připravovali slavnostní tabuli pro dvě osoby a zároveň slavnostní pokrm. Kuchaři se předvedli slavnostním pokrmem, který se skládal z předkrmového salátu a hlavního pokrmu s přílohou. Slavnostní výrobek v podobě dortu a další dvě sladké lahůdky zhotovili jako součást zkoušky cukráři. 

Žákům nezbývá než popřát hodně štěstí u ústních zkoušek, které následují. A štěstí ať je provází na jejich další životní cestě, ať již pokračují studiem nebo směřují rovnou do praxe. O uplatnění se absolventi bát nemusí. Oblast gastronomie po složitém období volá po nových zaměstnancích a po vzdělaném personálu, který bude povznášet její úroveň a přinášet potěšení hostům. 

Fotogalerie

15.6.2021 | Autor: Blanka Kupová | 28×