GASTRO JUNIOR 2019 - Brno, již se konal 25. ročník celorepublikového finále soutěže mladých talentů v oborech kuchař, cukrář , číšník, barman, barista a teatenderse, jako odborný doprovodný program mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR.
Pravidelně se jí účastní více než čtyřicet tuzemských a zahraničních odborných škol, z nichž každá vysílá do boje jen ty nejlepší z daného oboru. Účastníci se nominují v rámci odborných soutěží vyhlášených Asociací kuchařů a cukrářů ČR.
Hodnotitelské komise byly složeny z předních odborníků v gastronomii, členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR a České barmanské asociace
Během finále na brněnském výstavišti si změřila síly už jen absolutní špička mladých gastronomů. I naše Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická z Uherského Hradiště vyslala své nejlepší žáky, kteří zúročili své dovednosti, znalosti a byli velmi úspěšní, přivezli dvě zlaté medaile, dvě stříbrné medaile a jeden diplom. Zlaté studentky z oboru hotelnictví a cestovní ruch Amalie Glosová (barman), Ivona Silná (číšník), Stříbrné ocenění si vybojoval z oboru číšník, barman Marek Mráz (barista) a z oboru kuchař Kateřina Hubáčková, cukrářka Kamila Stuchlíková získala diplom.
Za jejich výkony a snahu něco dokázat, pracovat před tolika diváky, umět si poradit, spoléhat sám na sebe, zkompletovat, nahradit a přitom se usmívat. Super, jen tak dále, přejeme jim hodně štěstí.
Mgr. Miroslava Malušková, Ing. Věra Matušková, Bc. Martina Stehlíková