Dne 16 .4. 2019 se třída 2.L zúčastnila odborné exkurze ve vinařství Hruška v Blatničce. Žáci učebního oboru kuchař-číšník a číšník-barman se zde dozvěděli vše o pěstování vinné révy a výrobě přírodního tichého a šumivého vína.
Pan Marek Jestřabík, který vedl odborný výklad, žákům názorně předvedl sabráž sektu (sekání hrdla láhve šavlí) a vybraní 2 žáci si mohli sabráž sami prakticky vyzkoušet. Součástí servisu vína byla také malá řízená ochutnávka 3 vzorků. Žáci se naučili odborně otevírat, servírovat, degustovat a hodnotit víno bílé, růžové, červené i šumivé. Na budoucí povolání jsou naši žáci po stránce teoretické i praktické jistě dobře připraveni.
Pedagogický doprovod zajišťovaly UOV Hlaváčková V. a Stehlíková M.