V prostředí barmanského centra ABZAC, pořádala barmanskou soutěž Česká barmanská asociace ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC). Partnersky ji podpořily společnosti Ultra Premium Brands (dovozce calvadosu Roger Groult) a Global Wines & Spirits (dovozce calvadosu Papidoux).
Barmani měli za úkol použít v receptuře svého mírového drinku alespoň tři centilitry francouzské brandy calvados a minimálně jeden produkt charakteristický pro Českou republiku. Koktejl komisi představovali v angličtině. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – juniorské a profesionální, přičemž vítězové kategorií budou reprezentovat českou barmanskou scénu na březnovém světovém finále ve Francii.
Naši školu SŠPHZ Uherské Hradiště v kategorii juniorů reprezentovaly dvě studentky z 3. ročníku studijního oboru Hotelnictví a cestovní ruch, Ivona Silná a Amálie Glosová, do soutěže se přihlásilo jen šest škol z celé české republiky, poněvadž úroveň soutěže byla velmi vysoká
Třetí vítězné místo obsadila Amálka, která vytvořila nápoj s názvem „Hope in hands“ ve složení: 3 bar. hruškového pyré, 3 cl Calvados, 1 cl elixír z aronie (Rudolf. Jelínek), 1bar. hruškový sirup, 4 cl vína Sevar 2015 (vinařství Jakubík/), dolití nealko Sektem, ozdoba sušené plátky hrušky a máta. Na devátém místě se umístila Ivonka s nápojem „Johnś fly“. Obě dvě studentky nad svým drinkem přemýšlely a předvedly krásnou barmanskou práci.