Jako každoročně se nám podařilo nadchnout pro barmanské řemeslo žáky gastronomických oborů. A nyní to chce jen pořádně trénovat!
Již na úvod bych chtěla říct, že barmanství k našemu oboru, ať chceme nebo nechceme, patří a bylo by dobré jej ovládat. Někteří z nás se chtějí po dokončení studia v tomto odvětví realizovat. Myslím, že mi barmanský kurz dal hodně cenných informací a zkušeností, které již teď v 16 letech můžu uplatnit na brigádě v restauraci, kde se míchají koktejly, které jsme se na kurzu učili.
Přístup Barmanů Zlín byl velmi profesionální a přátelský, za což jsem byla opravdu ráda. Myslím, že kurz splnil veškerá očekávání nás zúčastněných a plnými doušky jsme si ho užívali. Bohužel, týden utekl jako voda a byl pátek, poslední den kurzu. Všechny nás mrzelo, že to tak rychle uteklo. Věřím však, že kurz hodně spolužáků ovlivnil a pomůže nám s orientací, kterým směrem se do budoucna vydáme.
Jsem vděčná, že jsem se tohoto kurzu mohla zúčastnit. Jak se říká, člověk nikdy neví, kam ho vítr zavane.
Žáci třídy 2.H
Po náročném týdnu, plném nervozity, napětí a nadšení jsme úspěšně ukončili týdenní barmanský kurz. Dozvěděli jsme se plno nových a zajímavých věcí, které bychom jinak nikdy nezjistili. Díky dvěma skvělým barmanům jsme si všichni užili týden podle našich představ. Jejich profesionalita, parádní smysl pro humor, zkušenosti a přátelskost nám dali zážitek a možnost vyzkoušet si věci, které jinde nezažijeme.
Když se nám něco nedařilo, nevzdávali to s námi, podpořili nás a dodávali nám sebevědomí, které je za barem opravdu potřeba. Ukázali nám, co povolání „barman“ vlastně znamená. Už víme, že to není jen o tom stát a míchat, je to o osobnosti barmana, schopnosti umět udělat show a dát hostům zážitek.
Chtěli bychom Vám všichni moc poděkovat za úžasný týden a doufáme, že to nebylo naposled, kdy jsme se setkali. Přejeme Vám do budoucna jenom úspěch a stále úsměv na tváři.
Žáci třídy 2.T