Po dvouleté pauze se v naší škole uskutečnil baristický kurz, na který se přihlásilo celkem 25 žáků učebních oborů kuchař-číšník a číšník-barman. Lektorem byl Jakub Točoň z Jeseník Café, odborný dohled zajišťovala učitelka odborného výcviku Vladimíra Hlaváčková.
V úvodu kurzu proběhla teoretická část, kdy se žáci dověděli informace o historii a vývoji kávy od pěstování až po finální výrobek. V rámci praktické části se zabývali problematikou ošetřování kávostroje, správného seřízení kávomlýnku, přípravou espressa a jeho degustace. Nakonec žáci trénovali techniku šlehání mléčné pěny v džezvě, kompletování cappuccina a především zručnost kreslení obrázků v mléčné pěně. Všichni účastníci získali certifikát o absolvování kurzu přípravy kávy.
Vědomosti a dovednosti, které žáci získali na kurzu, významnou měrou přispívají ke zvyšování jejich odborných znalostí a kompetencí při přípravě a podávání kávy v provozovnách v rámci odborného výcviku. Zároveň nově osvojené baristické dovednosti v budoucnu plně využijí ve své profesi.